Про особливу каву

Вінстон Черчилль сказав: «Кава-напій дуже особистий…» У будь-якій країні до неї ставляться з пошаною і дуже по-особливому,адже кава перебирає національних рис, традицій і саме тому близька кожному. Скільки націй – стільки різновидів кавових напоїв,які ввібрали в себе національну колористику та стали ритуалом: кава по-турецьки,по-ірландськи,по-віденськи та іспанськи, американо та по-італійськи.

Кава-напій з характером і ніколи не знаєш,який смак ти отримаєш в кінці.Головне-розкрити її особливість,аромат,смак та після смак, а це вже під силу не кожному. Приготування кави потребує: ідеальних зерен,спеціальних навичок та трішки магії.

Смак кави залежить від сорту кави. Більшість доступних сортів –змішані,їх часто називають «блендами»,бо вони містять в собі різнопропорційну суміш кількох сортів кавових зерен. Недоліком такого поєднання є змішування хороших сортів з сортами низького ґатунку,що зразу позначається на смакових якостях.

Кав’ярня-кондитерська «Профітролі» напряму працює із постачальниками чистих моносортів кави з плантацій Колумбії,Мексики,Бразилії,Коста-Ріки, Гватемали та Куби. Наші роуст-майстри самостійно обсмажують зелені зерна і контролюють ступінь просмажки,щоб досягнути ідеального поєднання якості,смаку та особливості. Далі настає черга баріста.Наші баріста- гуру своєї справи. Вони віртуозно працюють з професійною кавомашиною,контролюючи процес помолу та температуру води, мають відмінні навички латте-арту(вміння малювати кавовою піною), та вміють готувати більше 40 видів еспресо та напоїв на його основі. Для кожного відвідувача вони підберуть його особисту каву або відтворять бажаний смак.

До кожної кави – комплімент від шеф-кондитера. Насолоджуйтесь…