Історія Profiterole

Гастрономічна Франція відома не тільки своїми делікатесними блюдами, але й неперевершеною випічкою. У будь-якому французькому містечку – кондитерська, булочна та пекарня-найголовніші магазини,адже без випічки з хрумкою скоринкою,що просто тане у роті не обходиться жоден справжній французький сніданок. Нащадки Сезанна і Мопассана зуміли перетворити досить рутинну справу приготування їжі у мистецтво, яке є здобутком багатовікового досвіду, знань і проявом любові до власного народу та країни.

Профітролі – це знаменитий на весь світ десерт французького походження. Спочатку слово “profiterole” у французькій мові означало невелику грошову винагороду, маленьке задоволення. Пізніше цим словом стали називати невеликі повітряні тістечка з начинкою чи без, які можна подавати як до першого блюда, так і в якості десерту. Однак найбільшу популярність під цією назвою здобули маленькі булочки з прісного тіста,начинені ніжним кремом або морозивом і политі гарячою шоколадною глазур’ю.

І хоча тепер профітролі постійно пов’язують з французькою кухнею,скоріш за все їхня батьківщина – Флоренція:Катерина Медичі, став дружиною французького короля Генріха II,разом з собою у своїй свиті привезла кращих кухарів флорентійського двору. Був серед них і шеф-кондитер Попелліні. Саме він у 1540 році опублікував під своїм ім’ям рецепт профітролів, який пізніше обріс традиціями французької випічки.

Кав’ярня кондитерська «Профітролі» пропонує вам спробувати справжні французькі профітролі, спечені за рецептами королівських кондитерів.